Практична реалізація концептуальних засад Нової української школи в системі освіти м. Бориспіль

29 серпня 2017 року в актовій залі Бориспільського навчально-виховного комплексу «Гімназія «Перспектива» - загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» ім. Володимира Мономаха відбулася щорічна серпнева конференція педагогічних працівників на тему: «Практична реалізація концептуальних засад «Нової української школи» в системі освіти м. Бориспіль», яка проходила у форматі стратегічної сесії.

/Files/images/semnari_konferents/29082017/DSC04056.JPG

Робота сесії розпочалася з пленарного засідання, в якому взяли участь міський голова Федорчук Анатолій Соловйович; секретар міської ради Годунок Ярослав Миколайович; заступник міського голови Пасенко Людмила Василівна; депутати Бориспільської міської ради, члени комісії з питань освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту, у справах релігії, соціального захисту населення та охорони здоров’я Бориспільської міської ради Панкявічене Ірина Анатоліївна та Шкоруп Михайло Іванович; освітяни міста та лідери учнівського самоврядування.

/Files/images/semnari_konferents/29082017/DSC04224.JPG

Під час роботи увага учасників була прикута до обговорення глобальних змін в освіті. Акцент поставлений на тому, що на освітянах лежить відповідальність за проектування майбутнього нашої країни, адже саме школа формує мислення абсолютної більшості наших дітей, які візьмуть на себе розбудову нашої держави та відповідальність за її розвиток.

Традиційним є представлення педагогічній громаді молодих спеціалістів, які прийняті в педагогічну сім’ю міста, та вручення їм пам’ятних подарунків.

/Files/images/semnari_konferents/29082017/DSC04251.JPG

Відзначено подякою та цінним подарунком працю вчителя української мови та літератури НВК «Ліцей-«Дизайн-освіта» Захарченко О.М. Саме її учениця за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури ввійшла в п’ятірку учасників з усієї України, які отримали 200 балів.

Міський голова Федорчук А.С. та начальник освіти і науки Чернойван Т.А. вручили сертифікати на отримання доплати до посадового окладу тринадцятьом педагогам, які підготував стипендіатів Бориспільської міської ради.

Місія вчителя – допомогти дитині розкритися на основі педагогіки партнерства між учителем, учнем і батьками. Учитель має бути другом, а родина - залучена до побудови освітньої траєкторії дитини. В цьому контексті виступила, учениця НВК ім. Костянтина Могилка, вихованка БДЮТ «Дивоцвіт», член учнівського самоврядування Чоботок Валерія.

/Files/images/semnari_konferents/29082017/DSC04302.JPG

З метою формуванням дизайну сучасного освітнього простору учасники стратегічної сесії переглянули фотоматеріали з підготовки навчальних закладів до нового навчального року.

Сьогодні перед освітянами постає питання: «Як забезпечити сучасну якісну освіту для успішної реалізації людини упродовж всього її життя?». Нове освітнє законодавство орієнтується саме на цей запит. Тому дуже важливо розставити пріоритети та розробити стратегічні цілі розвитку освіти Борисполя. З цією метою відбулася робота в групах за напрямками: «Педагогіка партнерства – новий формат педагогічної діяльності вчителя Нової української школи»; «Освітнє середовище як фактор забезпечення умов становлення особистості»; «Виховання на цінностях як основа успішної взаємодії з суспільством»; «Вмотивований учитель - агент змін».

Усі пропозиції, отримані від учасників стратегічної сесії будуть обговорені на осінньому зібранні колегії управління освіти і науки, а також управлінням освіти і науки будуть внесені до Програми розвитку освітянської галузі м. Бориспіль та концептуальних засад методичної служби. Учасники висловили впевненість в тому, що разом ми побудуємо суспільство освіченого загалу, високої культури і рівних можливостей.

Кiлькiсть переглядiв: 47

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.