Відбулася Х Всеукраїнська краєзнавча конференція «Бориспільщина у процесі історичного розвитку та державотворення України 1917-1921 років»

30 - 31 березня в м. Бориспіль відбулася Х Всеукраїнська краєзнавча конференція «Бориспільщина у процесі історичного розвитку та державотворення України 1917-1921 років», присвячена 100-річчю створення Української Центральної ради та Бориспільської «Просвіти». Організатором конференції було управління освіти і науки за участю представників Національного педагогічного університету імені М.Драгоманова, Міжнародного благодійного фонду імені Ярослава Мудрого, управління культури, молоді та спорту за безпосередньої підтримки Бориспільської міської ради. Мета конференції – об’єднання молоді та всіх жителів міста навколо національної ідеї, ідеї жити у цілісній, сильній, економічно розвиненій, незалежній країні.

В рамках Х Всеукраїнської краєзнавчої конференції відбулися урочистості з нагоди 100-річчя вільного козацтва, а саме: презентація книги «Чорні перемагають. Спомини про прадідів козацтва 72-ї бригади» (редактор-упорядник Роман Коваль, видавець Валерій Мартишко); зустріч з представниками історичного клубу «Холодний яр».

Учасники Х Всеукраїнської краєзнавчої науково-практичної конференції «Бориспільщина у процесі історичного розвитку та державотворення України 1917-1921 років» прийняли проект резолюції, який окреслив пріоритетні напрямки виховної роботи, патріотичного виховання в загальноосвітніх закладах міста та вшанування пам’яті героїв Бориспільської «Просвіти» через відкриття меморіальної дошки Костащуку Василю Миколайовичу, директору Бориспільської школи (1917 – 1923 роки роботи). Поступила пропозиція, з метою гідного вшанування досягнень у галузі краєзнавства, академічної науки, літератури та громадсько-політичній діяльності на благо м. Бориспіль, просити Бориспільську міську раду започаткувати науково-мистецьку та громадсько-політичну премію «Бориспіль» у п’яти номінаціях: номінація «Наука» (імені Володимира Мономаха), номінація «Література» (імені Сергія Жигалка), номінація «Краєзнавство» (імені Ганни Берло), номінація «Мистецтво» (імені Охріма Судомори), номінація «громадсько-політична діяльність» (імені Миколи Кириченка).

/Files/images/semnari_konferents/borisplschina_u_protses_storichnogo_rozvitku/DSC00695.JPG

/Files/images/semnari_konferents/borisplschina_u_protses_storichnogo_rozvitku/DSC00907.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 84

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.