Семінар-практикум учителів-логопедів

15 грудня 2016 року відбувся семінар-практикум учителів-логопедів навчальних закладів міста на тему «Логоритміка – форма організації корекційної музичної діяльності» на базі дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Журавонька». У ході семінару свій досвід роботи презентувала вчитель-логопед Шеременко Наталія В’ячеславівна. Всім присутнім було представлено комплексне логоритмічне заняття у старшій групі на тему «Подорож до чарівного лісу».

Логоритміка – це низка вправ, завдань, ігор, що поєднує в собі музику і рухи, музику і слово, музику, слово і рухи. І все це направлено на вирішення корекційних, освітніх, а також оздоровчих задач із дітьми як дошкільного так і шкільного віку. Логоритміка – рухливі ігри та фізичні вправи у поєднанні з мовленням сприяють удосконаленню та розвитку моторики дітей.

Під час проведення заняття фахівець ставила собі за мету засвоєння (автоматизація) вимови раніше поставлених звуків у будь-якій фонематичній позиції й активне використання їх у різних формах самостійного мовлення, забезпечення подальшого розвитку мовленєвої практики в процесі ознайомлення з навколишнім світом, виховання навичок колективної роботи, уміння слухати й чути логопеда, адекватно оцінювати якість мовлення інших дітей. Всіх ці завдання були вміло представлені колегам у показовому занятті.

Учителі-логопеди після проведеного заняття визначили за необхідність включення логоритмічних занять в систему корекційної роботи з дітьми, які мають вади у розвитку мовлення.


/Files/images/IMAG5452.jpg/Files/images/IMG_2283.JPG /Files/images/IMG_2275.JPG/Files/images/IMAG5450.jpg/Files/images/IMAG5458.jpg/Files/images/IMAG5470.jpg/Files/images/IMAG5463.jpg


Кiлькiсть переглядiв: 293

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.