«Жінка: її права, реалії та проблеми»

11 грудня 2012 року за ініціативи асоціації учнівського самоврядування в актовій залі Будинку дитячої та юнацької творчості відбулися дебати: «Жінка: її права, реалії та проблеми». Дві команди доводили свої позиції щодо ролі жінки в суспільстві. Одна з команд на чолі з завідувачем міського методичного кабінету Мозговою Л.А. аргументували, що жінки мають значно менше можливостей, ніж чоловіки для вияву своїх здібностей. Причиною цього є ставлення соціуму до жінок. Жінка може реалізуватись як особистість лише у материнстві та сімейному житті, а що стосується професійного росту та громадсько-політичної діяльності – вважається вторинним. Таке ставлення до жінок є порушенням їхніх прав. Інша команда на чолі з головою учнівського самоврядування Годлевською М. доводили, що в Україні існує достатня законодавча база, що захищає права жінок. В сучасному світі жінка має однакові права та рівні можливості, щоб досягти кар’єрного росту.

Учасники дебатів спрямовали свої виступи на переконання в своїй правоті третьої сторони, а не одне одного. Команди кваліфіковано та в межах певних часових рамок представили свою позицію, власні аргументи «за» чи «проти». Дебати пройшли цікаво, критерієм перемоги в якому стала більша переконливість першої команди.

У дебатах взяли участь лідери учнівського самоврядування навчальних закладів міста, педагоги-організатори, представники з управління освіти та науки Бориспільської міської ради.

/Files/images/Фото0422.jpg/Files/images/Фото0418.jpg/Files/images/Фото0413.jpg/Files/images/Фото0406.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 191

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.