«Закляття безпамʼятства"

21 листопада 2014 року на базі Бориспільського навчально-виховного комплексу «Гімназія «Перспектива» – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» учні та вчителі загальноосвітніх навчальних закладів (в кількості 160 осіб) відвідали лекторій з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів за участю доцента Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, кандидата філологічних наук, громадського діяча, дослідника Голодомору, кавалера ордена княгині Ольги ІІІ ступеня –Магрицької Ірини Василівни.

Ініціаторами проведення лекторію виступили працівники міського методичного кабінету управління освіти і науки Бориспільської міської ради. Захід розпочався хвилиною мовчання в памʼять за тих, хто загинув у 1932-1933 роках голодною смертю. Під час лекторію учасники мали можливість переглянути фільм «Закляття безпамʼятства. Голодомор 1932-1933 років на Луганщині», автором якого є Ірина Василівна, та поспілкуватися з гостею. Ірина Василівна є також автором книги «Врятована памʼять. Голодомор 1932-1933 років на Луганщині», створенню якої передувала велика дослідницька робота.

Розповідь дослідниці про ті страшні події Голодомору нікого із присутніх в залі не залишила байдужими. У своїй промові Ірина Василівна наголосила на святому обовʼязку всіх – памʼятати про тих, хто страждав і помер під час великого Голодомору.

Методист міського методичного кабінету Липовецька Н.О. по закінченню заходу подякувала всім присутнім, хто прийшов, щоб схилити голови в скорботі перед невинно убієнними, та на знак вдячності Ірині Василівні Магрицькій за участь у заході подарувала літературно-мистецький, науково-методичний, громадсько-політичний краєзнавчий альманах Бориспільщини «Бориспільський край».

Хай же пам'ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави.

Кiлькiсть переглядiв: 188

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.