Відбувся міський семінар учителів української мови та літератури

21 березня 2018 року/Files/images/semnari_konferents/20180321_105849.jpg на базі Бориспільської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 імені Юрія Головатого відбувся міський семінар учителів української мови та літератури на тему «Розвиток потенційної обдарованості школяра через запровадження інтерактивних технологій на уроках української мови та літератури».

Зі вступним словом до присутніх звернулася методист міського методичного кабінету управління освіти і науки Мельникова А.В. ознайомила із системою вправ, які можна використати для формування соціальної та громадянської компетентностей у межах змістової лінії «громадянська відповідальність» на уроках української мови та літератури.

У рамках семінару відбулася зустріч із кандидатом філологічних наук, заступником генерального директора з наукової роботи Національного історико-меморіального заповідника «Биковнянські могили», журналістом, волонтером, викладачем «Безкоштовних курсів української мови», ведучою радіо «Промінь» (2015-2017), учасницею поетичних фестивалів, акторкою Польського театру «Mena», співкоодинатором сайту «Є – мова», організатором і модератором культурно-мистецьких заходів Тетяною Леонідівною Шептицькою.

У своїй лекції «Останні кроки у вічність» Тетяна Шептицька розкрила тему «Биківнянські поховання в національній пам’яті українців», що донині посідають важливе, але не належне їхньому значенню місце. Наймасовішого характеру знищення людей набуло у 1937-1938 роках, які прийнято називати «Великим терором». Десятки тисяч жертв «Великого терору» знайшли в Биківні свій останній спочинок. На думку істориків, загальна кількість похованих у Биківні може становити від 20 до 100 тис. осіб. Злочини тоталітаризму (у Биківні поховані тисячі митців, священиків, управлінців та службовців усіх рівнів, селян і робітників, представників національних меншин, жертв масових політичних репресій, розстріляних органами НКВС у Києві, засуджених до розстрілу московською двійкою, трійкою управління НКВС по Київській області, рішеннями виїзної сесії Військової колегії Верховного суду СРСР, судами інших інстанцій, різноманітних трибуналів) не мають права на забуття. Розповіла лектор і про трагічні долі письменників доби «розстріляного відродження», імена яких на довгий час було викреслено з історії української літератури.

Під час засідання круглого столу учителі обмінялися досвідом роботи за темою семінару, зокрема, які шляхи й методи розвитку потенційної обдарованості школяра використовують на уроках української мови та літератури, як використання інтерактивних технологій в освітньому процесі допомагає розвивати інтелектуальні та творчі здібності сучасного школяра. 21 березня відзначався Всесвітній день поезії, тому насамкінець Тетяна Леонідівна вразила присутніх щирими ліричними творами із власної збірки «Окрайцем неба».

/Files/images/semnari_konferents/20180321_110207.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 108

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.