Про прийом дітей до 1 класу загальноосвітніх навчальних закладів

Прийом дітей до перших класів у 2017 році здійснюєть 7загальноосвітніх та 2 спеціалізованих навчальних закладів міста Борисполя.

Усім майбутнім першокласникам забезпеченно рівний доступ до освіти.

Терміни прийому дітей до перших класі визначаються навчальними закладами. До першого класу загальноосвітніх навчальних закладів зараховують дітей, як правило, з 6 років.

7 загальноосвітніх навчальних закладів міста Борисполя здійснюють прийом до перших класів на безконкурсній основі, у першу чергу тих, які постійно проживають на закріпленій за навчальним закладом території обслуговування відповідно до рішення Бориспільської міської ради від 14.11.2016 року № 700 «Про створення робочої групи обліку дітей дошкільного віку та дітей і підлітків шкільного віку та закріплення за навчальними закладами міста території обслуговування для організації обліку дітей дошкільного віку та дітей і підлітків шкільного віку.

У 2 спеціалізованих навчальних закладах міста (Бориспільський навчально-виховний комплекс «Ліцей «Дизайн-освіта» імені Павла Чубинського»-спеціалізована школа І-ІІІ ступенів» та Бориспільський навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» імені Костянтина Могилка) прийом дітей до перших класів здійснюється на конкурсній основі, у формі співбесіди, відповідно до Інструкції про порядок конкурсного приймання дітей (учнів, вихованців) до гімназій, ліцеїв, колегіумів, спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів), затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 19.06.2003 № 389.

Співбесіда передбачає виконання спеціальних завдань для перевірки рівня загального розвитку дитини та її здатності до вивчення дисциплін відповідно до спеціалізації закладу.

Детальна інформація про порядок прийому учнів до 1 класу розміщена на сайтах та інформаційних стендах навчальних закладів міста.

Кiлькiсть переглядiв: 104

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.